Drie ton voor dieren van Amsterdamse minima

AMSTERDAM De gemeente trekt extra geld uit voor dierenhulp aan Amsterdamse minima.

1
803

De gemeente Amsterdam trekt de komende drie jaar een ton per jaar uit voor hulp aan dieren van minima. Steeds meer mensen maken gebruik van de Amsterdamse Dierenhulp Aan Minima (ADAM-regeling). Die regeling startte in 2016 en is sinds vorig jaar vast ingevoerd. De gemeente wil dat alle huisdieren de nodige zorg krijgen en trekt daarom de komende jaren extra geld hiervoor uit.

Dat is nodig omdat de kosten zijn verdrievoudigd. Ook wordt een aantal behandelingen zonder acute medische noodzaak niet meer (volledig) vergoed, zo is besloten. Op die manier kan de gemeente er nog steeds voor zorgen dat circa 3.000 keer per jaar een dier naar de dierenarts kan. Het totale bedrag per jaar is een half miljoen euro per jaar. In 2019 kwamen de kosten daar €56.000 bovenuit. Dus kijkt de gemeente nu kritisch naar welke behandelingen kunnen worden vergoed.

Chippen

Zo blijft voor het eerste dierenartsbezoek en chippen en registreren voor honden en katten een complete vergoeding gelden. Medische noodzakelijke behandelingen worden voor de helft betaald (tot maximaal €300). Ook kun je nog steeds voor de helft van de prijs een kat onvruchtbaar laten maken. Maar voor honden en konijnen vervalt die vergoeding. Voor konijnen is er ook geen vergoeding meer voor registreren/chippen. En de chipplicht voor konijnen vervalt, aldus de gemeente.

advertentie Regenboog Groep

1 REACTIE

  1. dat is elk geval fijn voor dierenliefhebbers, en een ziek dier kost veel geld en onnodig laten leiden gebeurt anders, door deze regeling zijn de dieren geholpen.
    maar waarom mensen met dieren niet een bedrag geven voor een dieren verzekering
    al tussen de 15 en 45 euro per maand heb je de verzekering, daarin wordt alles vergoed
    op deze manier kunnen meer mensen met dieren ondersteund worden
    voor oudere dieren bv de maximale toestaan[ingeval van operaties en zo]
    dat is voor de gemeente voordeliger

    wist u wat er nu ook gebeurt? mensen die een dierendokter nodig hebben bellen de dieren ambulance
    omdat ze t geld voor de dokter niet hebben, Ambulance helpt ze, neemt zelfs dieren mee indien nodig
    die mogen ook wel een extra bijdrage krijgen

    hierdoor is deze regeling niet bij allemaal bekent
    of t ligt aan de problemen die je krijgt indien je dus een aanvraag doet net als de byzonder bijstand
    ze weigeren gewoon t op te sturen

    als je de aanvraagformulieren gewoon zelf kan downlowen net als in veel andere Gemeentes zou een hoop schelen want niet iedereen die bij de dienst werkt weet waar clienten recht op hebben[zelf ervaren]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in